Skip to content

Osteopathie Herengracht Team

blokken-balk-1920px

Wij stellen graag ons team osteopaten in Amsterdam aan u voor. Klik op de osteopaat van uw keuze of scroll omlaag. 

Portret Wendy-400px

Wendy Van Nooten

In 2003 behaalde ik het diploma licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding (sportwetenschappen) aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Vervolgens studeerde ik Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Sinds 2007 ben ik werkzaam als osteopaat. Na mijn opleiding osteopathie ging ik assisteren om vervolgens meerdere jaren te doceren aan verschillende scholen in binnen- en buitenland. 

Naast mijn passie voor het begrijpen van de mens en zijn lichaam in het algemeen, specialiseerde ik me binnen de osteopathie  in het cranio-sacrale bereik. Craniosacraal betekent, de verbinding tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Het omvat o.a. het zenuwstelsel, de stress-as, het ruggenmerg, en alle structuren en membranen die hiermee verbonden zijn. Het is niet

More
riciardo (800x600)

Ricardo Verschuren

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Mede vanuit deze interesse ging ik osteopathie studeren aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Vervolgens maakte ik de overstap naar het College Sutherland in Amsterdam.

Naast het werk binnen mijn eigen praktijk heb ik ervaring opgedaan bij verschillende andere praktijken, hetgeen ik nog steeds graag combineer. Het mooie aan osteopathie vind ik de sterke medische kennis, samen met een bredere kijk op het lichaam. Ik volg daarom ook regelmatig aanvullende opleidingen en bijscholingen.

Naast het behandelen van volwassenen, liggen mijn bijzondere interesses bij het behandelen van baby’s en (top)sporters. Zelf ben ik semiprofessioneel sporter geweest

More
Portet Valerie-400px

Valérie Groeneweg

Na een zesjarige studie in Parijs behaalde ik in 2007 mijn diploma in osteopathie. Na een jaar in Frankrijk te hebben gewerkt ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik binnen verschillende praktijk werkzaam geweest. In 2015 heb ik Osteopathie Herengracht opgericht waar ik met heel veel plezier werk.

Mijn passie ligt in het begrijpen waarom klachten ontstaan en zorgen dat de balans in lichaam en geest weer gevonden kan worden. Ik hou van een persoonlijk contact met de mensen die ik behandel.

Ik heb een bijzonder interesse voor het behandelen van baby’s, zwangere vrouwen en voor de zorg na de zwangerschap vind ik ook heel belangrijk. In 2011 heb ik de 2 jarige opleiding osteopathie bij kinderen gevolgd en ik blijf hiervoor mij constant bijscholen.

 

 

 

 

 

 

nl_NL_formalDutch