Skip to content

Portret Wendy-400px

 

Wendy Van Nooten

“In 2003 behaalde ik het diploma licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding (sportwetenschappen) aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Vervolgens studeerde ik Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent. Sinds 2007 ben ik werkzaam als osteopaat. Na mijn opleiding osteopathie ging ik assisteren om vervolgens meerdere jaren te doceren aan verschillende scholen in binnen- en buitenland. 

 Mijn specialisatie binnenin de osteopathie groeide uit in de richting het cranio-sacrale bereik. Craniosacraal betekent, de verbinding tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen). Het omvat o.a. het zenuwstelsel, de stress-as, het ruggenmerg, en alle structuren en membranen die hiermee verbonden zijn. Het is niet afgescheiden van de rest van het lichaam, maar vereist een specifieke aanpak. Subtiel voelen en subtiel handelen zijn essentieel om spanningen binnen dit bereik te detecteren en verhelpen. Deze subtiliteit in voelen en behandelen en het willen begrijpen van deze `lagen` opende vele andere deuren voor mij. 

In mijn behandelingen verzoek ik om dieper contact te maken met de weefsels, met het onderbewuste of emoties die mogelijks onderdrukt worden of emoties waarmee een overidentificatie ontstaan is. 

Ik tracht te achterhalen wat het lichaam spiegelt op dat moment en verzoek de symptomen te vertalen die een uiting kunnen zijn van een bewegings- of gedrags- patroon. Ik probeer het lichaam te laten spreken en tracht de levenskracht aan te raken die verbonden is met je essentie. Hier zit soms bescherming/ trauma/ oordeel op. Door het herkennen van deze beschermreacties en het aanwezig kunnen blijven bij hetgeen ooit afgesneden raakte, kan het lichaam nu uit zichzelf spanningen gaan loslaten.

Ik behandel in de praktijk een grote varieteit aan klachten. Van hoofdpijnklachten, chronische rugpijn, verteringsproblemen, hyperventilatieklachten, slaapproblemen, menstruele klachten, zwangerschapswens, emotionele klachten, etc …

Een craniosacrale aanpak is zeer geschikt voor klachten na whiplash, hersenschudding, en restletsels van acuut trauma. 

Ik graag huilbaby`tjes, baby’s met darmproblemen, slaapproblemen, reflux, huidprobleempjes etc..

Ik boek goede resultaten met opgroeiende kinderen die spanningen ervaren en het moeilijk vinden zichzelf te uiten, soms kinderen met diagnoses van gedragsproblematiek, ADD, ADHD, autisme.”

 

 

 

 

 

 

nl_NL_formalDutch